Wat velen niet weten over led panelen

Leeuwarden- Een led paneel is een (doorgaans) standaard formaat paneel (60cmx60cm) waarbij meerdere leds verwerkt zijn en samen een 'armatuur' vormen. Led panelen zijn vrij nieuw in de verlichtingsmarkt.
De aanschaf van led panelen is simpel, u telt het aantal en maakt een keuze voor A of B-kwaliteit. Waarbij Goedkoop vaak duurkoop is, vooral qua levensduur en afnemende lichtopbrengst.

Waar let u op als ondernemer indien u bij de aanschaf van led panelen op de prijs let?

  1. De goedkopere onderdelen van B en C-kwaliteit(heel goedkoop) zijn gebouwd met hele goedkope printplaten chips en drivers
  2. Branduren B-kwaliteit meestal <25.000, A-kwaliteit >50.000, dus vaker vervangen.
  3. En de lichtopbrengst van B-kwaliteit is al vaak na enkele weken minder, <80%
  4. Het paneel is qua energieverbruik niet zo zuinig als beloofd.
  5. De leds zijn van slechte kwaliteit, veelal kleurafwijkingen tussen de panelen.
  6. Vaak zijn de armaturen niet volgens de Europese wet- en regelgeving getest. 
  7. De led panelen van lagere kwaliteit, vooral de drivers trillen vaak, wordt hoofdpijn vaak een veel gehoorde klacht.


Tel hoeveel led panelen u nodig heeft per ruimte. Want led panelen zijn eenvoudig zelf te installeren. Maak een goede afweging en kies tussen prijs en kwaliteit. Denk niet alleen aan de korte termijn. U bespaart sowieso energie.

Bij LEDfactory kunt u A en B-kwaliteit led panelen bestellen?
Stuur een mailbericht naar LEDfactory  project@ledfactory.nl en vermeld daarin het aantal, de maat 60x60 of 30x120 van de led panelen. Handig voor ons zijn ook uw gegevens en het afleveradres. U krijgt vervolgens een mail met stuksprijzen. Bevestigd uw keuze en betaald de factuur. 

Vergeet voor u besteld niet dat A-kwaliteit over het algemeen 5 jaar garantie geeft aan de koper en B-kwaliteit vaak tot 3 jaar.
 

Deel dit bericht