Railspotting, kiezen voor 3-fase rails

Leeuwarden Wat kun je goed verlichten met 3-fase rails? De rails - ze zijn vaak subtiel weggewerkt, aan het ook onttrokken veelal terug te vinden in winkels, showrooms, horecagelegenheden en musea. Je ziet de rails ook wel in kantoren, directiekamers en bij de particulier. De rails zijn niet groot in omtrek, maar groots in de mogelijkheden. Het is in de combinatie met een armatuur, zoals een spot, een aanvulling op de entourage die de sfeer kan bepalen of een topstuk kan aanlichten.

Wanneer kiest u voor 3-fase railverlichting?
Kijk als eerste naar de toepassing. Wij worden als vakidioten wel eens verdrietig van die showrooms met ledpanelen of ledtubes. Daar komen de producten niet echt tot hun recht. Bedenk dat de keuze voor 3-fase rails niet eens duur hoeft te zijn. De rails zijn breed toepasbaar en gemakkelijk te installeren. De kleuren van de rails zijn veelal zwart, wit of (zilver)grijs, maar elke RAL kleur is in principe mogelijk.

Het is net als Lego samen te stellen qua vorm, met T-stukken, hoekstukken, voedingsblokken, eindkapjes, aansluit-voedingen, koppelstukken, kruisverbindingen, midden-voedingen en knik-bochten. Het systeem is één van de meest uigebreide en flexibile railsystemen op de markt en in verschillende lengtes verkrijgbaar, variërend van 1 tot 4 meter. De rail is gemaakt van geëxtrudeerd aluminium en tot elke gewenste lengte in te korten.

Technisch
De 3-fase rails (230V) zijn technisch gezien rails met drie fasedraden (L1, L2, L3), die elk apart met de nuldraad (N) gecombineerd kunnen worden. Hierdoor ontstaat de mogelijkheid om op de rail drie verschillende circuits te maken (bijv. spots, pendels en samengesteld armatuur).Doordat een 3-fase rail drie gescheiden geleiders bevat kunt u aansluitingen maken op drie verschillende schakelaars en/of dimmers. De railadapter van bijvoorbeeld de spot geeft de mogelijkheid de gewenste stand kiezen: Uit, 1, 2 of 3. De stand van de railadapter komt overeen met de aangesloten fase en het aantal spots daarvan wordt tegelijkertijd in- of uitgeschakeld met de op de rail aangesloten schakelaar.


Bent u geïnteresseerd? Klik hier om een aanvraag naar ons te sturen!

 

 

Deel dit bericht