Assemblagebedrijf Oreel: “Kostenbesparing door ledverlichting”.

De ervaring van onze klant : Oreel Hallum

Hendrik Sonnega, (Hoofd Technische dienst) bij assemblagebedrijf Oreel uit Hollum vertelt over de samenwerking met LEDfactory. Lees hier hoe de keuze voor ledverlichting in hun productiehal zorgde voor kosten- en energiebesparing.

Over Oreel
Oreel werd in 1855 opgericht door Klaas Oreel. Na ruim 165 jaar is het familiebedrijf in handen van Sytse Oreel, de vijfde generatie. Het bedrijf speelt in op de actuele marktontwikkelingen door gericht te investeren in innovatieve technologieën en een modern machinepark, waar verlichting een deel van uitmaakt. De jarenlange ervaring binnen het bedrijf loont: het losse plaatwerk van Oreel gaat inmiddels de hele wereld over.

 

Van TL lampen naar ledverlichting
Hendrik geeft aan dat er bij Oreel een groot oppervlak verlicht moest worden, doordat het machinepark en de productiehal veel vierkante meters omvatten. Oreel vindt innovatie en duurzaamheid belangrijk, wat aansluit bij de overstap naar ledverlichting. Hendrik: “We hebben alle TL lampen vervangen door led lampen. Onze machines verbruiken veel stroom, waardoor we middels verlichting willen besparen en verduurzamen. Door ledverlichting gaan we bijna 2/3e terug in stroomverbruik in vergelijking tot conventionele verlichting.

Omdat onze lampen maar acht uur in een etmaal uitstaan, geeft het  aanpassen van verlichting logischerwijs een grote klap op het gebied van verduurzaming en besparing.

Ledverlichting in de praktijk
Hendrik geeft aan dat het resultaat positief is: “Wanneer we een keer een machine of werkplek verplaatsen, wijken we af van het originele lichtplan. Ook dit is iets waarin LEDfactory kan meedenken door het lichtplan aan te passen”. Door de standaardwaarden en normeringen per werkplek bepaalt LEDfactory welk luxniveau aan licht nodig is. 

De rol van de installateur bij nieuwe ledverlichting

Nadat het lichtplan was opgemaakt en de verlichting arriveerde, was een samenwerking tussen Oreel en hun installateur van groot belang om de juiste invulling te geven aan het lichtplan: “De installateur paste de installatie van de stopcontacten en armaturen aan op het lichtplan, waardoor het geheel efficiënt en effectief werd uitgevoerd”.

De samenwerking tussen Oreel en LEDfactory
De samenwerking tussen Oreel en LEDfactory verliep soepel, aldus Hendrik. Storingen en vragen werden telefonisch en ter plekke goed afgehandeld. Hendrik geeft aan dat hij LEDfactory zeker zou aanraden aan soortgelijke bedrijven. Sterker nog, dit is al gebeurd: “Er zijn al mensen langs geweest om de armaturen in de praktijk te zien. Betere reclame kan niet!”.

Bent u benieuwd naar ledverlichting en wilt u ook samenwerken met LEDfactory? Neem contact op.

Deel dit bericht