Ledverlichting

Slimme lichtoplossingen voor diverse branches

Neem contact met ons op

De ontwikkelingen van verlichting

De ontwikkeling van op maat gemaakte lichtoplossingen gaat razendsnel. Dit komt mede door de huidige energietransitie en de hard groeiende ‘Smart Building Automation’ in met name de utiliteitsbouw. Een voorbeeld van de snelle ontwikkelingen is het nabootsen van daglicht van zonsopgang tot -ondergang in een verzorgingshuis. In deze omgeving zijn sommige ouderen niet meer in staat om naar buiten te gaan vanwege ziekte. Ook de vraag naar het nabootsen van daglicht in stallen wordt steeds groter.

De voordelen van ledverlichting

De voor- en nadelen van ledverlichting blijven voor veel mensen onduidelijk. Het aanschaffen van een lichtplan met ledverlichting loont, omdat:

  • het welzijn van mens en dier hierdoor verbetert. 
  • het de productiviteit en gezondheid verhoogt en vermoeidheid vermindert. 
  • leds zich laten sturen; bijvoorbeeld dimmen, kleuren mixen en daglicht nabootsen.
  • kwalitatief goede armaturen meer branduren hebben dan andere verlichting.
  • er aanzienlijke energiebesparing mogelijk is met slimme lichtmanagementsystemen.

Waar kunt u het best op letten bij de juiste verlichting?

Bij verlichting is het belangrijk om op de juiste specificaties van het armatuur te letten bij uw aanvraag. Vergelijk daarom productsheets en belangrijke functies. Om een goed lichtplan op te stellen kunt u zich daarnaast afvragen welke werkzaamheden in deze ruimte plaatsvinden. In een restaurant is gezelligheid en dus sfeerlicht belangrijk, maar in een tandartspraktijk of operatiekamer is veel licht juist vereist. Voldoende en het juiste licht is ook belangrijk in de agribusiness. 

Kwalitatieve armaturen

Indien prijs doorslaggevend is, is er een mogelijkheid dat deze armaturen minder branduren hebben, minder garantie en kwalitatief minder zijn. Mindere kwaliteit licht heeft ook een negatief effect op het welzijn van mens en dier.