Prototyping

U vraagt, wij construeren: onze eigen R&D afdeling kan zelf snel custom made prototypes ontwikkelen. Een kans om als architect, adviseur, installateur of eindgebruiker een op maat gemaakt armatuur aan de uiteindelijke gebruiker te presenteren.

Onze engineers kunnen een een gedetailleerd, visueel of fysiek, prototype van het productconcept construeren. Prototyping is een beproefde methode om problemen vroegtijdig te tackelen. 

Onze werkwijze

In de conceptontwikkelingsfase hebben de engineers al gewerkt met tekeningen, schetsen, CAD tekeningen of een omschrijving van het concept. Dit is de basis vanuit waar we een eerste opzet van het prototype maken. Ook toetsen we het concept praktisch aan de toepasbaarheid, haalbaarheid en de verwachtingen uit de markt en van de klant. Vanwege de complexiteit kan de ontwikkeling van een nieuw productconcept soms maanden of jaren duren. 

Virtuele prototyping

Als eerste wordt er door ervaren technische tekenaars een virtueel ontwerp gemaakt om een beeld te vormen. In het proces richting een volwaardig product wordt er in deze fase vastgesteld of deze aan de wensen voldoet. Hierdoor voorkomen we dat er in een vroeg stadium onnodig veel tijd en geld wordt gestoken in het ontwikkelen van een fysiek prototype welke niet aan de eisen voldoet.

Voordelen van virtuele prototyping:

  • Snelheid
  • Digitaal delen
  • Elke fase waarborgen en fiatteren
  • Eenvoudig feedback geven 

 

Functioneel en tastbaar

Na de fase van virtuele prototyping wordt gewerkt aan een functionerend fysiek prototype. Ons engineeringsteam werkt op basis van de ‘In house rapid prototyping’ methode. Hierbij wordt er met behulp van het virtuele ontwerp een fysiek prototype geproduceerd. Het team werkt samen met lokale partners om zodoende snel en efficiënt een functionerend armatuur te presenteren. In deze fase worden de kosten van het uiteindelijke productieproces inzichtelijk.

Na de afronding van het proces

Na afronding van het proces stopt onze service niet. Naast ondersteuning tijdens de hele levenscyclus van het product, krijgt u alle documentatie met betrekking tot het product. Ook voorzien wij u van een bijbehorende installatiehandleiding voor de eindgebruiker.