Agribusiness

Binnen de agribusiness staat het welzijn van de dieren altijd op de eerste plaats. Daarom is verlichting in stallen of schuren van groot belang. Door als boer de juiste verlichting aan te bieden, verbetert het dier en welzijn en bevordert de eiwitproductie. Wij maken u graag wegwijs in alle opties.
 

Verdrukking en kannibalisme voorkomen

Dieren zijn enorm beïnvloedbaar door licht. Te veel of te weinig licht kan zorgen voor gevaarlijke situaties. Binnen schuren en stallen is het belangrijk dat er geen schaduwwerking ontstaat door ongelijk verdeeld licht. Dieren neigen vaak naar schaduwplekken, maar door de juiste ledverlichting kan verdrukking of kannibalisme worden verminderd.

Van verlichting voor pluimvee tot rundvee, varkens en geiten

Onze mogelijkheden binnen de agribusiness reiken ver. Van armaturen voor pluimveestallen tot rundvee, varkens en geiten. Voor ieder dier zijn andere lichtkleuren en -hoeveelheden vereist. Varkens kunnen bijvoorbeeld agressief worden van een verkeerde lichtkleur. Daarom bevatten onze armaturen verschillende lichtkleuren die op het dier zijn afgestemd. 
 

Onze werkwijze binnen de agribusiness

Wanneer u als boer of installateur bij ons terechtkomt, bekijken wij eerst de tekening van de stal of schuur. Hierop zoeken we naar grote obstakels zoals hekwerken of machines. Daarnaast is het voor ons belangrijk om te weten hoeveel (dag)licht er binnenkomt. Zijn er geen tekeningen? Dan komen we de stal of schuur zelf bekijken. Op basis van de analyse maken we een lichtplan op maat, welke we inclusief offerte met u bespreken.

 

De kosten van ledverlichting

Het is mogelijk om verlichting bij ons te kopen of te leasen: daarvoor kijken we graag mee in het financieringsvraagstuk. Het plaatsen van de verlichting kan uw huisinstallateur uiteraard doen. Natuurlijk kunnen wij ook een installateur aandragen.


Van aanvraag tot bevestiging

De voorraad van onze armaturen is gericht op de aanvraag en de uiteindelijke bevestiging via de inkooporder.De behandeling van een aanvraag door de binnendienst duurt gemiddeld twee weken. De levertijd is circa zes weken.